Θεσσαλονίκη Κηδείες στην σιωπή


Οι αρχές στη Θεσσαλονίκη έχουν σκάψει δεκάδες τάφους για τα θύματα του COVID-19 μετά την απότομη αύξηση του αριθμού των θανάτων.
Η Ελλάδα είναι σε δεύτερο Lockdown μετά από αύξηση των κρουσμάτων του νέου coronavirus. Το Σαββατοκύριακο οι θάνατοι ξεπέρασαν τις 3.000.


Η Θεσσαλονίκη, μια πόλη περίπου ενός εκατομμυρίου στην οποία αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα τον περασμένο Φεβρουάριο, δέχτηκε ιδιαίτερη σφοδρότητα το χτύπημα από το δεύτερο κύμα.

«Δεν είχαμε πολλά κρούσματα στο πρώτο  Lockdown..Υπήρχαν πολύ λίγες περιπτώσεις (τότε) και δεν ήταν κάθε μέρα. Τώρα οι κηδείες είναι καθημερινά », δήλωσε ο Σταύρος Χατζηβαρίτης που διατηρεί γραφείο τελετών.

«Υπάρχουν από πέντε έως οκτώ κηδείες, σχεδόν κάθε μέρα.»

Στο νεκροταφείο της Αναστάσεως Νεκροταφείο, στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας,  έχουν ανοίξει πολλοί νέοι τάφοι.

Στο παρεκκλήσι γινονται κηδείες με παλετοφόρους με πλήρη προστατευτική ενδυμασία. Η σιωπή στο νεκροταφείο σπάει από τους ψαλμούς του ιερέα, ή από τον ήχο μια φτυαριάς χώματος που χτυπάει ένα φέρετρο, τυλιγμένο σε πλαστικό.

Υπάρχουν λουλούδια και οι ελάχιστοι πενθούντες συγγενείς διατηρούνται  σε απόσταση.

Πηγη Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου