Με 384 ευρώ θα ζουν όσοι υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης!

 
 
Με νόμο  του υπουργείου εργασιας απομακρύνεται χρονικά η εκδοσή της προσωρινή σύνταξης. Αντί αυτής θα δίνεται η εθνική έτσι ώστε  οι πολίτες να ειναι αναγκασμένοι να ζήσουν μόνο με  384 ευρώ το μήνα!

Η διαδικασία απονομής σύνταξης είχε έως τώρα  δυο βήματα «ερχόμαστε και προσθέτουμε και ένα βήμα ακόμη», παραδέχονται οι "κύκλοι" του υπουργείου Εργασίας επεκτείνοντας χρονικά της διαδικασία εκδοσή σύνταξης. 

«Προφανώς και δεν καταργούμε την προσωρινή σύνταξη. Αυτό που αλλάζει είναι ότι μέχρι σήμερα αυτός που είχε θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης και αυτόματα ζητούσε να του χορηγηθεί και προσωρινή σύνταξη. Αυτή ήταν ανάλογη της κατηγορίας όπου ήταν ασφαλισμένος: 50% για τους δημοσίους υπαλλήλους, 70% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, 80% για τους μισθωτούς», επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας.

Το πρώτο βήμα ήταν να εκδοθεί η προσωρινή σύνταξη –σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα- και το δεύτερο βήμα να υπολογιστεί η οριστική σύνταξη. Η διαδικασία απονομής σύνταξης είχε δηλαδή δυο βήματα.
Τώρα ερχόμαστε και σας προσθέτουμε και ένα βήμα ακόμη:

Συγκεκριμένα:

  1. Πρώτο βήμα: Άμεσα μετά την κατάθεση της αίτησης, χορηγείται η Εθνική Σύνταξη ( 384 ευρω το πολύ κι όπως κλιμακώνεται ανάλογα με τον χρόνο εργασίας).
  2. Δεύτερο βήμα: Η αίτηση για την προσωρινή σύνταξη εξακολουθεί να «τρέχει» κανονικά. Μερικούς μήνες αργότερα ο δικαιούχος λαμβάνει την προσωρινή σύνταξη. 
  3. Το τρίτο βήμα είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας, με την απόφαση έκδοσης της οριστικής σύνταξης σε καποια χρονια.

Το νέο πλαίσιο έχει δυο εφαρμογές που θα αποτυπωθούν στη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζεται:

  • Η πρώτη εφαρμογή θα αφορά σε όσους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης . Αυτοί θα μπουν σε μια πλατφόρμα, θα καταχωρίσουν το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ τους και το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού, θα γίνει η επεξεργασία των στοιχείων τους και θα τους καταβληθεί το ποσό της Εθνικής Σύνταξης, για όλους τους μήνες της αναμονής.
  • Η δεύτερη εφαρμογή αφορά σε όσους θα υποβάλουν από σήμερα αίτηση συνταξιοδότησης και θα λαμβάνον την Εθνική Σύνταξη άμεσα, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Καποια στιγμη θα πηγαίνουμε στην καταβολή της προσωρινής σύνταξης και το τρίτο βήμα θα είναι η απονομή της οριστικής σύνταξης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου