Βαρουφακης: Το #ΟΧΙ του 40 δεν ήταν περιπέτεια! Περιπέτεια θα ήταν το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ


Στο μήνυμα του ο Γιάνης Βαρουφάκης για την 28η Οκτωβρίου κάνει σαφή αναφορά στο ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού στο δημοψήφισμα και στην την παρουσία της κας Μέρκελ σήμερα στην χώρα μας!

Αναλυτικά το  Το μήνυμα του Γιάνη Βαρουφάκη

Η 28η Οκτωβρίου, η γιορτή του #ΟΧΙ, είναι μέρα ανάσας και ανάτασης για τον ελληνικό λαό αλλά και για κάθε ευρωπαίο δημοκράτη.
 
Πριν 81 χρόνια δεν έτρεφε αυταπάτες ο ελληνικός λαός όταν βροντοφώναξε ΟΧΙ στον φασισμό που κατέφτασε από τον ευρωπαϊκό Βορρά. Αριστεροί, Κεντρώοι και Δεξιοί γνώριζαν καλά ότι οι επίδοξοι κατακτητές είχαν υπεροπλία και, εν τέλει, θα πέρναγαν. Γνώριζαν ότι περιπέτεια δεν ήταν το ΟΧΙ στους κατακτητές και τους ντόπιους αντιπροσώπους τους, όσο ισχυροί κι αν ήταν. Γνώριζαν ότι η χείριστη περιπέτεια θα ήταν η παράδοση χωρίς όρους, το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, η συνθηκολόγηση. 
Για αυτό τιμάμε σήμερα τον αγώνα τους, το Αλβανικό Έπος, και την Εθνική Αντίσταση που ακολούθησε την Γερμανική Κατοχή.
 
Φέτος, ανήμερα 28ης Οκτωβρίου του 2021, επέλεξε να μας επισκεφτεί λίγο πριν παραδώσει την Καγκελαρία η κα Μερκελ.
 
Σε πείσμα του πολιτικού προσωπικού, που δεν θα χάσει την ευκαιρία να της προσφέρει άλλη μια φορά γην και ύδωρ, ο φιλόξενος λαός μας της εύχεται καλή αφυπηρέτηση αλλά και της θυμίζει πως αυτός ο τόπος δεν προσκυνά αδίστακτους κατακτητές που, δρώντας εκ μέρους της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, μετέτρεψαν την Ευρώπη σε σιδερένιο κλουβί.
 
Χρόνια πολλά. Ζήτω το ΟΧΙ. Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!
 

 

1 σχόλιο:


  1. 1982 ΑΘΗΝΑ δυτικά προάστια ΒΑΣΙΛΟΦΡΩΝ συντηρητικος

    χαίρομαι που όλοι συμφωνούν
    στην επέτειο του όχι
    και η αριστερά είναι πατριώτες
    με έναν δικό τους τρόπο
    μπράβο............

    ΑπάντησηΔιαγραφή