Υπό διωγμό η πολιτική και η Δημοκρατία από τα πανεπιστήμια - επέμβαση της ΟΠΚΕ στην ΑΣΣΟΕ εξι συλλήψεις φοιτητών!


Από την εποχή που τα πανεπιστήμια παρήγαν πολιτική, ιδέες και το άσυλο προστατεύονταν, - καθως λειτουργούσε ως ασπίδα για την δημοκρατια-, περασε πολύς καιρός. Οι μνήμες από τους αγώνες των φοιτητών του 73 αμβλύνονται, η ακροδεξιά ιδεολογία κυριαρχεί και η Δημοκρατία και η πολιτική δεν ειναι πλέον ανεκτή στα πανεπιστήμια!

Επέμβαση της ΟΠΚΕ στην ΑΣΟΕΕ έξι συλλήψεις φοιτητών!

Σήμερα η Ομάδα ΟΠΚΕ της ΕΛ.ΑΣ. έκανε επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ σε φοιτητές! Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 6 προσαγωγές ατόμων που φέρονται να γκρέμιζαν ένα τοίχο, για να στήσουν πολιτικό στέκι. Σύμφωνα με παρευρισκόμενους, πρόκειται για έναν χώρο που είχε σφραγιστεί  πρόσφατα με απόφαση της Πρυτανείας καθως  η πολιτική και η Δημοκρατία έχουν τεθεί υπό διωγμό από τα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα ανακοίνωση της  αστυνομίας « η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022,  στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς ομάδα ατόμων πραγματοποιούσε με τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων και σφυριών φθορές στην τοιχοποιία του Ιδρύματος.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι (6) άτομα και με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».


 

 Φοιτήτρια που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της σύλληψης των έξι ατόμων από τους αστυνομικούς, είπε: «Καθόμασταν στη σχολή και ξαφνικα ακούμε ΟΠΚΕ, ΟΠΚΕ. Τρέξαμε να δούμε τι γίνεται και είδαμε μπροστά μας ΟΠΚΕ. Είδαμε ΟΠΚΕ την ώρα μαθημάτων μέσα στη σχολή να συλλαμβάνουν φοιτητές. Δεν υπήρξε συζήτηση. Τους φωνάξαμε να φύγουν κι έφυγαν μαζί με τους φοιτητές. Δεν γνωρίζω πόσοι ήταν. Μέρα μεσημέρι, την ώρα των μαθημάτων μπήκαν και συνέλαβαν συμφοιτητές. Δεν ξέρω αν σχετίζεται με τα χθεσινά. Ωστόσο, γνωρίζω πως ενώ χθες βγήκαν τόσα σκάνδαλα για τη σχολή μας, ο πρύτανης σήμερα δεν ήταν εκεί για να πάρει θέση». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου