Οι Ρωσόφωνοι εθνικιστές του Λουχάνσκ προαναγγελουν δημοψήφισμα για ένταξη στη Ρωσία

Η αυτοανακηρυχθείσα  για επικοινωνιακούς λόγους Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσε πως θέλει να διεξαγάγει σύντομα δημοψήφισμα για την ένταξή της στη Ρωσία, δια του στόματος του τοπικού εθνικιστή  ηγέτη της Λεονίντ Πασετσνίκ.

«Νομίζω πως στο εγγύς μέλλον θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στο έδαφος της δημοκρατίας», δήλωσε ο Πασετσνίκ, σύμφωνα με τοπικό ειδησεογραφικό μέσο ενημέρωσης.

Οι άνθρωποι θα ασκήσουν το απώτερο συνταγματικό τους δικαίωμα και θα εκφράσουν τη γνώμη τους για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία», σημείωσε. 

Στα πλαίσια του Ρωσικού εθνικισμού  και στο μέσο διαδηλώσεων και επεισοδίων στο Κιεβο κατά της ρωσικής επιρροής και του υποστηριζόμενου από την Ρωσία πρόεδρου Γιανοικοβιτς, στις 23 Φεβρουαρίου 2014  η  ρωσοφωνη ουκρανική περιφέρεια Λουχάνσκ  ωθήθηκε και υποστηρίχτηκε με στρατιωτικό υλικό από την Ρωσια ώστε να αποσχιστεί από την Ουκρανια. 

Η ανακήρυξη της ως  κακετυπο Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ έγινε  για να ταυτιστεί το εγχείρημα με το παγκόσμιο κομουνιστικό κίνημα και να αποκτήσει συμπάθειές σε όλο τον κόσμο. 

Δεν είναι λίγοι οι διάφοροι εγχώριοι «αθωούτσικοι», κομουνιστές οι οποίοι έχοντας πάρει  αμετάκλητο διαζύγιο από τον μαρξισμό-λενινισμό στηρίζουν τις επιδιώξεις της ρωσικής αστικής τάξης, αναφέρονται στις «Λ.Δ» του Ντονμπάς λες και πρόκειται για νησίδες όπου η εργατική τάξη έχει πάρει την εξουσία.

Φυσικά δεν ειναι όλοι τόσο αθώοι! Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία τους τις 21 Φεβρουαρίου 2022 λίγες μέρες πριν την εισβολή στην Ουκρανία καταρρίπτοντας τα κομουνιστικά αφηγήματα. Ένα μήνα μετά οι Ρωσόφωνοι εθνικιστές του Λουχάνσκ προαναγγελουν δημοψήφισμα για ένταξη στη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου