Η πολιορκία της Μαριούπολης (Χάρτης)

Στο χάρτη αποτυπώνεται η σημερινή κατάσταση από την πολιορκία της Μαριούπολης!

Με γαλάζιο χρώμα φαίνονται οι περιοχές που  κατέχονται από τον ουκρανικό στρατό και με κόκκινο χρώμα οι περιοχες που ειναι στα χέρια των Ρώσων, των Τσετσένων μουσουλμάνων και των Ρωσόφωνων εθνικιστών της περιοχής του Ντόνετσκ. 

Η πόλη ειναι αποκλεισμένη κι από την θάλασσα  από Ρωσικές ναυτικές δυνάμεις και οι κάτοικοι βιώνουν την απόλυτη εξαθλίωση! 

Πολλά θυμίζουν την πολιορκία της ιερής πόλης του Μεσολογγιού ενώ ανθρωπιστική επιχείρηση για την απομάκρυνση κατοίκων της Μαριούπολης που το επιθυμούν, προτίθεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες η Γαλλία, σε συνεργασία με την Ελλάδα και την Τουρκία οπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Οι Τσετσενοι

Στο μεταξύ σάλο έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail και δείχνει ομάδα Τσετσένων μαχητών να πυροβολούν κτίρια κατοικιών στην πολιορκημένη Μαριούπολη.

Το βίντεο, που κοινοποιήθηκε από τον Τσετσένο πολέμαρχο Ραμζάν Καντίροφ, «σύμμαχο» του Πούτιν, απεικονίζει επίσης τους Τσετσένους στρατιώτες να πανηγυρίζουν καθώς η κάμερα γυρνούσε για να δείξει τα κενά των κατεστραμμένων πολυκατοικιών.

Οι στρατιώτες, ντυμένοι με καμουφλαρισμένο στρατιωτικό εξοπλισμό, ύψωναν τις γροθιές τους στην κάμερα και ακούγονταν να φωνάζουν «Αλλάχου Ακμπάρ».

Στο κανάλι του στο Telegram, ο Καντίροφ ισχυρίστηκε ότι οι μαχητές του εκκαθάρισαν «το έδαφος των Ναζί», ακολουθώντας τη...γραμμή του Ρώσου προέδρου για να δικαιολογήσουν την εισβολή στην Ουκρανία.

Μάλιστα, ο Τσετσένος, την Πέμπτη, ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις του είχαν διαπεράσει τις άμυνες της Ουκρανίας για να καταλάβουν το δημαρχείο της Μαριούπολης και να υψώσουν τη σημαία της Ρωσίας. Αυτός ο ισχυρισμός δεν επαληθεύτηκε και οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας δήλωσαν ότι η Ρωσία εξακολουθεί να προσπαθεί να λεηλατήσει τη Μαριούπολη "χωρίς επιτυχία".

,,,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου