Το Ισραήλ καλεί τους πολίτες του να φύγουν άμεσα από την Κωνσταντινούπολη λόγω ιρανικής απειλής


Ιρανικοί «πυρήνες» σχεδιάζουν επιθέσεις κατά Ισραηλινών τουριστών στην Τουρκία, προειδοποιεί ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Γιαΐρ Λαπίντ, καλώντας τους να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα

«Καλούμε τους Ισραηλινούς να μην μεταβούν στην Κωνσταντινούπολη, και εφόσον δεν είναι απαραίτητο, να μην πετάξουν στην Τουρκία», δήλωσε τη Δευτέρα ο Γιαΐρ Λαπίντ, απευθύνοντας παράλληλα προειδοποίηση προς το Ιράν, και όσους ενέχονται στο σχεδιασμό επιθέσεων, ότι «το μακρύ χέρι του Ισραήλ θα τους φτάσει, όπου και αν βρίσκονται».

«Εάν βρίσκεστε ήδη στην Κωνσταντινούπολη, επιστρέψτε στο Ισραήλ το ταχύτερο δυνατόν. Εάν έχετε προγραμματίσει ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, ακυρώστε το. Κανένα ταξίδι δεν αξίζει [να κοστίσει] τη ζωή σας» δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ ανακοίνωσε πως έχει ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο (4) ο κίνδυνος για την ασφάλεια Ισραηλινών στην Κωνσταντινούπολη.

Η επείγουσα ταξιδιωτική οδηγία εκδόθηκε κατόπιν των αναφορών ότι το Ισραήλ και η Τουρκία απέτρεψαν ιρανική τρομοκρατική επίθεση κατά Ισραηλινών τουριστών στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο μήνα. Ο Γιαΐρ Λαπίντ ανέφερε πως έχουν υπάρξει και άλλες απόπειρες που απετράπησαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο ίδιος παράλληλα ευχαρίστησε την τουρκική κυβέρνηση για τις προσπάθειες προστασίας των Ισραηλινών πολιτών, και επισήμανε πως η Άγκυρα κατανοεί πως παρά την εξαιρετική σημασία του τουρισμού, ορισμένοι κίνδυνοι δεν πρέπει να αναληφθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου