Ένας μελισσοκομικός παράδεισος φτιάχνεται στο Σουφλί

Προχωρούν εντατικά οι εργασίες κατασκευής του 1ου Μελισσοκομικού Πάρκου στην Ελλάδα.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες κατασκευής του 1ου δημόσιου Μελισσοκομικού Πάρκου στην Ελλάδα, το οποίο δημιουργείται ως γνωστόν στο Δήμο Σουφλίου και συγκεκριμένα στην περιοχή Κοτρωνιά.

Πρόκειται για το πρώτο Μελισσοκομικό Πάρκο που δημιουργείται στην Ελλάδα και αποτελεί υλοποίηση δράσεων του ΥφΑΑΤ στο πλαίσιο στήριξης του κλάδου και ανάδειξης της αξίας του ελληνικού μελιού.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄ 2290/10.05.2022) υπεγράφη από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, και αφορά στη δημιουργία Μελισσοκομικού Πάρκου στην περιοχή Κοτρωνιά του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς στην Π.Ε. Έβρου.

Η διαμόρφωση συνεχίζεται κανονικά, με στόχο την άνοιξη του 2023 να δοθεί στους μελισσοκόμους όχι μόνο του Έβρου αλλά και πολλών ακόμα περιοχών της χώρας μας. Όλα αυτά μάλιστα υπό την καθημερινή επίβλεψη του Ομότιμου Καθηγητή Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Χαριζάνη Πασχάλη.

Στην περιοχή βρίσκεται συχνά και ο Γραμματέας του δήμου Σουφλίου Χρήστος Χριστοδούλου, που έχει σπουδάσει και ασκεί το επάγγελμα του μελισσοκόμου ο ίδιος, οπότε γνωρίζει καλά το αντικείμενο αυτό.

Σε έναν μελισσοκομικό παράδεισο από πλευράς μελισσοκομικών φυτών αλλά και με νέες φυτεύσεις τις επόμενες μέρες, με την κατασκευή υποδομών άρδευσης και οδικής πρόσβασης, στην δημοτική αρχή του Παναγιώτη Καλακίκου αλλά γενικότερα στον δήμο Σουφλίου, ελπίζουν να υποδεχθούν πολλούς μελισσοκόμους την νέα χρονιά.

1 σχόλιο:

  1. Ας ελπίσουμε, αυτή η αξιέπαινη προσπάθεια, να βρει ανταπόκριση και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα. Ειμαι σίγουρος πως έβαλε και το χεράκι του ο Μοσχος. Καλή επιτυχία.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή