Διψήφιος ο αριθμός κρουσμάτων από το εξωτερικό το τελευταίο 24ωρο

καλοκαιρι 2020
Καθημερινός είναι ο εντοπισμός κρουσμάτων θετικών στον νέο κορονοϊό που έρχονται από το εξωτερικό, συντελώντας έτσι ώστε να διατηρείται διψήφιος ο συνολικός αριθμός των νέων μολύνσεων που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ. 

Ωστόσο, σήμερα (Τετάρτη, 1 Ιουλίου) ήταν διψήφιος και ο αριθμός των «εισαγόμενων» κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν συνολικά 23 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, από τα οποία τα 4 είναι «εισαγόμενα» από τον Προμαχώνα, τα 2 από την Αλβανία και άλλα 4 από αεροπορικές πτήσεις. Τα υπόλοιπα κατανέμονται ως εξής: 8 από την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, 1 σε Ροδόπη, 2 σε Καστοριά, 1 σε Αττική και 1 σε Κάρπαθο (πρόκειται για Ελληνοαμερικανό ταξιδιώτη). 

Υπενθυμίζεται πως χθες (Τετάρτη) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 20 κρούσματα, εκ των οποίων τα 9 ήταν ταξιδιώτες που ήρθαν με αεροπορικές πτήσεις στη χώρα μας.

Όλα αυτά τη στιγμή που σήμερα άνοιξε ουσιαστικές τις πύλες της η Ελλάδα στους ξένους τουρίστες, με δυνατότητα εισόδου να έχουν (και) στα περιφερειακά αεροδρόμια, μόνιμοι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολίτες τρίτων χωρών και οι Έλληνες ομογενείς – με ό,τι αυτό συνεπάγεται για περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου