Πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής ζητά ο Ανδρουλάκης


Πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στη λιανική τιμή ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες πόσο θα πληρώνουν στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου  ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλακης, με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα!
 
Η ανάγκη για κοινά ευρωπαϊκά εργαλεία αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης [...] Δεν περιορίζει τις ευθύνες του Πρωθυπουργού, ο οποίος με τις επιλογές του για την ενεργειακή στρατηγική [...] κατάφερε [...] να αυξηθεί η εξάρτηση μας από το φυσικό αέριο κατά 25% στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Ανάφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμπληρώνοντας:

"Το κόστος της κρίσης είναι άδικο να το πληρώνουν μόνο οι πολίτες, την ώρα που οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής ενέργειας εμφανίζουν υπερκέρδη."

Ολόκληρη η ανάρτηση

Η ανάγκη για κοινά ευρωπαϊκά εργαλεία αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης είναι σημαντική. Δεν περιορίζει όμως τις ευθύνες του Πρωθυπουργού, ο οποίος με τις επιλογές του για την ενεργειακή στρατηγική της χώρας κατάφερε εν μέσω κρίσης να αυξηθεί η εξάρτηση μας από το φυσικό αέριο κατά 25% στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. 

Έστω και καθυστερημένα ανακάλυψε την κερδοσκοπία και την ανάγκη ρύθμισης της αγοράς. Οι συντηρητικές ιδεοληψίες της κυβέρνησης οδηγούν σε νέες ανισότητες και έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. 

Η απάντηση μας είναι η επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στη λιανική τιμή ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες πόσο θα πληρώνουν στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, καθώς και η επιβολή έκτακτης φορολογίας στα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών, όπως πρότεινε την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το έχουν ήδη εφαρμόσει οι ηγέτες της Ισπανίας και της Ιταλίας με τους οποίους συνομίλησε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης. 

Το κόστος της κρίσης είναι άδικο να το πληρώνουν μόνο οι πολίτες, την ώρα που οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής ενέργειας εμφανίζουν υπερκέρδη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου