Στα κάγκελα οι στρατιωτικοί με την κυβέρνηση που ανακοίνωσε βοήθημα μόνο για Αστυνομία -Λιμενικό 

stratitikoi

Θύελλα αντιδράσεων από τους φορείς που εκπροσωπούν τους στρατιωτικούς έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του πρωθυπουργού για  εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού με 600 ευρώ για την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.

Έντονες αντιδράσεις στρατιωτικών

 Έντονες είναι οι αντιδράσεις των στρατιωτικών οι οποίοι βλέπουν ότι για μια ακόμα φορά είναι οι ριγμένοι της υπόθεσης, καθώς δεν έχει υλοποιηθεί καμία εξαγγελία του πρωθυπουργού, ενώ ήδη απειλούνται εκ νέου και τα μισθολόγια τους.

Έκτος της  τεράστιας συμβολής των στρατιωτικων στην αντιμετώπιση  της προσφυγικής κρίσης και της καθημερινότητας των στρατιωτικων από την διαρκή τουρκική απειλή,  υπάρχουν και δεκάδες άλλες "αγγαρείες" που φορτώνεται ο στρατός καθόλη την διάρκεια του έτους.

Αγγαρείες που ξεκινούν από την δασοπυρόσβεση έως την πολιτική προστασία από καιρικά φαινόμενα και αποχιονισμούς, απεγκλωβισμούς πλημμύρες, αλλά και στρατιωτικά αγήματα και παρατάξεις που ζητά ο κάθε βλαχοδήμαρχος, ή δευτερο-τριτος επίσκοπος μιας κωμόπολης! 

Αιτήματα στα οποία κανένας δεν έχει πει όχι.

ΠΟΕΣ: Πρόκειται για επίσημη κυβερνητική επιλογή. 

Για επίσημη κυβερνητική επιλογή κάνει λόγο η ΠΟΕΣ και για οικονομική υποβάθμιση των στρατιωτικών  που δεν αποτελεί απλή αδιαφορία ή αμέλεια, ούτε φυσικά σύμπτωση. Η Ομοσπονδία μεταφέρει μια ακόμα φορά την αγανάκτηση των στελεχών των ΕΔ.

Τον θυμό και την αγανάκτηση γιατί αποκλείστηκε για ακόμη μία φορά το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων μεταφέρει και η ΠΟΜΕΝΣ σε ανακοίνωση της προς την Βουλή των Ελλήνων στην οποία παραθέτει σειρά αιτημάτων.

ΠΑΣΕΣ: Θέλουν και οι στρατιωτικοί 600 ευρώ από τον πρωθυπουργό υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το σωματείο που δίνει συγχαρητήρια στον Θεοδωρικάκο υπουργό αρμόδιο για το Λιμενικό και την Αστυνομία

Κατρίνης: Να δοθεί το ειδικό επίδομα και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Για το προεκλογικό επίδομα της κυβέρνησης στους ένστολους ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης είπε οτι:

 "Είναι θετικό το γεγονός ότι δίνεται επίδομα ύψους 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς. Θεωρώ, ωστόσο, ότι αυτό θα έπρεπε να επεκταθεί και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη εθνική συγκυρία. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων περιφρουρούν την πατρίδα σε μόνιμη βάση. Είναι λοιπόν πλέον καιρός, να αφήσουμε τα ευχολόγια και να τους ανταμείψουμε έμπρακτα για την προσφορά τους".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου